Interlands

Ook dit jaar zullen het Nederlands team deelnemen aan het drielanden toernooi met Duitsland en België. Nederland speelt eerst thuis tegen Duitsland en een maand later wordt er uitgespeeld tegen België. Datum, tijdstip (voor zo ver reeds bekend) en speellocatie kunt u in het schema hiernaast vinden.

  • Zaterdag 13 augustus Nederland XIII - Duitsland XIII

    Aftrap: 16:30
    Locatie: Prinsenlaan 906, 3062 CT Rotterdam

  • Zaterdag 3 september België XIII - Nederland XIII

    Aftrap: 15:30
    Locatie: Rue du petit chemin vert 1120, Brussels

Bondscoach

Kane Krlic

In 2014 heeft de Nederland Rugby League Bond Kane Krlic aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij combineert deze funcite met zijn werkzaamheden bij de RFL waar hij zich bezig houdt met de ontwikkeling van clubs in de Midlands en Zuid-Engeland.

Klric’s eerste project is de ontwikkeling van het Nederland Elite Rugby League Programma. Hieraan nemen zeventien van de meest veelbelovende rugby league spelers in Nederland deel. De ENRLP begeleid de ruggengraat van het nationale team om inzicht, kennis, fysieke en mentale vaardigheden te verbeteren t.b.v internationale rugby league wedstrijden. Het programma is opgezet in segmenten, om andere spelers de kans te bieden een plaats in de ENRLP af te dwingen bij de start van elke nieuwe fase.

“Het is een fantastische kans. Rugby league in Nederland heeft een enorm potentieel. Ik zie de rol als een lange termijn project en wil de belangrijkste structuren opzetten om er voor te zorgen dat het spel overal in Nederland groeit en ontwikkeld. Jason (Bruygoms – de NRLB Development officer) en Timo (onze voorzitter) hebben geweldig werk geleverd en een stevig fundament gebouwd. Het is nu tijd om door te ontwikkelen naar de volgende fase “, aldus de nieuwe bondscoach.